Green-crowned Plovercrest
Male
Found in Brazil
• Crest: A long, striking iridescent green and bluish-purple central crest extending backward.
• Plumage: A rich violet-blue throat and central belly flanked by gray sides, paired with iridescent green
•
📸: @walisson_registros
Australian Golden Whistler 17cm
southern Australia, Tasmania, and parts of Indonesia
Celebrated as one of Australia’s loudest and most melodious songbirds.
practice biparental care, meaning both the male and female share equally in building the nest, incubating the eggs, and feeding the young.
The short-beaked echidna is nature’s little bulldozer; churning up around 260 tons of soil every year foraging for insects: #AGoodPlace
Source: www.reddit.com/r/NatureIsFu...
Japanese Waxwing
Breed Russia, NE China
Migrate Japan, North Korea, South Korea, E China.
Diet primarily berries and fleshy fruits
Eats insects during breeding season
Female incubates 14days, parents feed 18 days in the nest,
and 10 more after
juveniles migrate with the parents and a large flock
“Our old horse is blind. He walked into the creek and couldn't find his way back out... He kept turning toward the deep water. His donkey waded in, leaned up against him and walked him to the bank one step at a time. They've been best friends for eleven years.”
Well, well, well….
An analysis of voter registration records reveals Republican operative Scott Presler had 3 out-of-state voters use his Pennsylvania address to vote in the 2024 election.
This is what voter fraud looks like.
Rosy Startling 19-21 cm
Breeding Eastern Europe and Central Asia
Migrates to tropical Asia
Diet spring insects, invertebrates
winter diet fruit, nectar, cereal grains
Pairs build a nest together, share incubation duties 15 days
and feeding the nestlings 3 weeks, plus 2 weeks after they fledge
Grey-chinned Minivet 18cm
male orange +grey, Female yellow +grey
found across the Himalayas S China, Southeast Asia
Diet Insectivorous, feeding mainly on invertebrates.
Pairs share duties raising their brood
subadult (younger) birds assisting the parents in feeding and raising the chicks.
Ukraine reported Starlink problems Friday, losing drones and limiting strikes on Russia. Thursday, Trump claimed Musk had restored service. Friday, he admitted he hadn’t even spoken to Musk.
Bruno was only a little baby when we found him on the road just over a month ago.
You won’t believe what he looks like today and the good news he’s getting.
This will put a huge smile on your face! It did for me! ❤️
This tree cavity was used by Tree Swallows over the summer. For some reason there was a lot of commotion from Eastern Bluebirds about who got to go in. These are two males, one who didn't want to leave and another wanting to get in.
The small Niltava 12 cm found in pairs
Indian subcontinent and Southeast Asia.
Diet Mostly small insects invertebrates Small fruits and berries
Female builds the nest, both parents incubate 12 days, feed nestlings for 18 days, then 3 weeks after they fledge.
Message M/F shows differences