Baby Angora goats are among the fluffiest young farm animals in the world.
Known for the luxurious mohair they will grow as adults, these playful kids begin life with soft, curly coats and boundless curiosity.
- The flame-templed babbler (Dasycrotapha speciosa) is a species of bird of the family Zosteropidae, in the genus Dasycrotapha.
- Photo courtesy of Indigo Stain, Phillipines.
Today's #BirdOfTheDay theme is #OnOneLeg, birds balancing on one leg.
Here's a great egret with one leg tucked away, looking rather like it's growing out of this tree.
🪶 #birds#birding#nature#wildlife#photography#birdphotography#BlueskyMonday
"A pelican befriended a stray dog who was often spotted hanging out all alone along the boat docks. The man who photographed this has adopted him but brings him back every day to see his friend, Petey the Pelican."
Yellow-collared Chlorophonia
Columbia and Ecuador
• Males: Mostly lime or emerald green with a bright yellow belly and a distinct yellow collar wrapping around the back of the neck. They feature striking salmon-to-orange colored bills and legs.
📸: @luis_miguel_constantino
Australian Golden Whistler 17cm
southern Australia, Tasmania, and parts of Indonesia
Celebrated as one of Australia’s loudest and most melodious songbirds.
practice biparental care, meaning both the male and female share equally in building the nest, incubating the eggs, and feeding the young.
Carunculated Caracara 50-56cm (falcon)
Diet Invertebrates,Vertebrates
Unlike fast-flying falcons they are ground feeders
High Andes of Ecuador and southwestern Colombia.
Both parents share duties, nest building incubation, and feeding chicks 4 months in the nest, and 4 months after they fledge.
Black Bulbul 23-25cm M/F are identical
songbird found in parts of Asia
Diet frugivorous wide variety of berries + small fruits
insects during breeding season
Parents share equal duties, incubation 14 days, feeding chicks 12 days, plus 3 weeks after fledging they join social flocks with parents
Kamoliddin Odinaev shares a peaceful moment hugging a large Eurasian Eagle-owl at Sunkar Raptor Nursery, highlighting the rare trust between rescuer and bird of prey.
IG: @falcon_almaty
Sunkar Raptor Nursery
Almaty, Kazakhstan
The Townsend's Warbler 12cm
Breed Pacific Northwest Alaska, British Columbia
Migrate from the north to S British Columbia Mexico and Central America.
Diet insect-and-arthropod, seeds and berries
Female incubates 14days, both feed chicks 11 days, plus a week after they fledge and then depart
Green-barred Woodpecker
It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay .
Note the striking face pattern with a pale eyemask, black forehead, and red hind crown. Males have a red “moustache,” which is black on females.
📸: @celsobirds
Green-crowned Plovercrest
Male
Found in Brazil
• Crest: A long, striking iridescent green and bluish-purple central crest extending backward.
• Plumage: A rich violet-blue throat and central belly flanked by gray sides, paired with iridescent green
•
📸: @walisson_registros
Inca Jay
Ecuador
Stunning and unmistakable: green and yellow plumage with bold black-and-blue head pattern. Birds from Texas to Honduras have a blue crown, dark eye, and relatively uniform lime-green body, and occur in small flocks in woodland with brushy understory.
📸: @birdtrips_ecuador
- Great Spotted Woodpecker (Dendrocopos major) on it's way to feed his kids, Look out, oncoming traffic !
- Photo of Annette Witvliet, Kalmthout, Belgium 15th May 2026